19 juni 2019

Of het een goed idee was om het Dr. Mollercollege aan te melden voor de Dag van de Bouw 2019? Die vraag was eigenlijk al beantwoord vóórdat we de hekken afgelopen zaterdag openden. Geïnteresseerden stonden te wachten tot ze naar binnen konden alsof de drie dwaze dagen bij een groot warenhuis op het punt van beginnen stonden. Het was de voorbode van een mooie dag.

Drukte voor de poorten
Zaterdagochtend om 10.00 uur verzamelden de eerste belangstellenden zich voor de poorten van het Dr. Mollercollege – dat door BanBouw wordt getransformeerd tot Residentie Moller. En dat terwijl het markante gebouw pas vanaf 10.30 uur toegankelijk was. We vragen ons af of de bezoekers in hun tienerjaren ook zo happig waren om het schoolgebouw te betreden.

Na de opening was het al snel gezellig druk in het pand. BanBouw had een route uitgezet die de mensen – waaronder veel (oud-)leerlingen en (oud-)docenten – langs de mooiste plekjes van het gebouw leidde. Naar klaslokalen waarin de schoolborden nog stonden, naar de gymzaal waar mensen nog één keer konden proberen een driepunter te scoren, door oude schoolgangen en naar andere ruimtes waar jeugdherinneringen ontstonden. De smartphonecamera’s kregen dan ook weinig rust. En de kinderen vermaakten zich intussen ook goed in het speciaal voor deze gelegenheid ingerichte handvaardigheidslokaal. Daar kleurden en timmerden ze erop los en de ranja vloeide rijkelijk.

Leuke reacties
Na een ochtend en middag vol enthousiaste bezoekers en mooie gesprekken tussen mensen die elkaar al jaren niet meer hebben gezien, sloten we het pand rond 15.00 uur weer af. Onze doorgaans zeer nauwkeurige toeschouwerteller had bijna 500 bezoekers geteld, maar belangrijker dan dat aantal vonden we de leuke reacties van mensen die op de Dag van de Bouw nog even terug in het verleden stapten. Die bevestigden wat we eigenlijk al wisten: ook deze Dag van de Bouw was voor BanBouw weer buitengewoon geslaagd.

Kijk hieronder voor een fotoselectie.

Ook het Brabants Dagblad kwam een blik werpen. Zij maakten deze reportage.