24 mei 2019

Er is al veel over geschreven en gesproken over project Oranjekade, en het moment dat we gaan starten met de bouw komt nu toch écht dichterbij. In totaal komen er circa 250 woningen, waarvan ongeveer 20 grondgebonden woningen en 230 appartementen – zowel koop als huur. Eén ding is in ieder geval zeker: het Helmondse centrum wordt straks weer een stuk mooier!

De naam Oranjekade is een verwijzing naar de Oranjebuurt aan de andere kant van de Zuid-Willemsvaart. Deze buurt zal, met zijn markante gebouwen, uiteindelijk een fraai uitzicht vormen voor alle toekomstige bewoners van Oranjekade.

Op dit moment is het project volop in ontwikkeling. De gevelbeelden zijn positief ontvangen door de welstands- en monumentencommissie en het beeldkwaliteitsplan is bijna klaar. De volgende stap is dat we de bouwmethodiek gaan bepalen. Dit is een vereiste voordat we een definitief ontwerp kunnen maken voor het Watertoren Park, de appartementen en de parkeerterreinen en gevel van de Albert Heijn. Het is een hele procedure voordat we écht kunnen gaan starten, maar het zal het wachten waard zijn en Rome is ook niet in één dag gebouwd.

De Albert Heijn XL alvast op de schop

Op dit moment wordt de Albert Heijn XL aan de Torenstraat grondig verbouwd. Hiermee lopen zij iets voor de muziek uit, aangezien plan Oranjekade dus nog volop in ontwikkeling is. Van 13 tot 31 mei zijn de deuren van de AH gesloten en wordt de supermarkt ingrijpend verbouwd. En ook aan de buitenzijde wordt het nodige veranderd. Zo zijn wij vorige week begonnen met de dakrenovatie van het pand.

We houden u graag op de hoogte over de voortgang van Oranjekade. Als u niets wilt missen, raden we u zeker aan om ons te volgen op LinkedIn, Facebook, Twitter en/of Instagram.