Bouw nieuwe Lidl XL supermarkt Geldrop met open armen ontvangen

24 maart 2021

De inwoners van Braakhuizen-Noord in Geldrop kunnen vanaf het vierde kwartaal van dit jaar winkelen in hun nieuwe Lidl supermarkt, die gerealiseerd wordt op het terrein van voormalig winkelcentrum De Wielewaal. Deze nieuwe Lidl XL wordt in de wijk met open armen ontvangen!

Tegen de vlakte

De afgelopen maanden stond in het teken van de sloop van voormalig winkelcentrum De Wielewaal. Het ooit zo bruisende winkelcentrum, met daarboven appartementen van Wooninc., stond al geruime tijd leeg en was een doorn in het oog geworden van de buurtbewoners, gemeente en Wooninc. Vele van hen waren dan ook blij toen eind vorig jaar de eerste happen uit het gebouw genomen werden. Zo noemde de voorman van sloopbedrijf A. Jansen het al een ‘dankbare sloop’.

Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan het slopen van het voormalige garagebedrijf Kanters, om ruimte te maken voor extra parkeergelegenheden.

Vernieuwde Lidl-concept

In het weekend na Pasen, op dinsdag 5 april, starten we met de bouw van de supermarkt en een parkeerterrein voor ruim honderd auto’s. De winkel wordt groot, met brede gangpaden en veel licht. Er komt tevens ook veel ruimte voor non-foodartikelen, er komt een warme bakkerij en een grote versafdeling. Kortom, een grote super volgens het vernieuwde Lidl-concept. En dus beschikt Braakhuizen-Noord, na jarenlang tegen een vervallen winkelcentrum aangekeken te hebben, vanaf het vierde kwartaal van dit jaar over een nieuwe moderne supermarkt.