Casade en BanBouw staan stil bij het hoogste punt: ‘we kunnen hier alleen maar trots op zijn’

Donderdag 29 juli

Donkere wolken pakten zich op dinsdag 27 juli samen boven Waalwijk en ondanks een fikse regenbui viel de hoogste punt viering niet in het water. Aan de Grotestraat in Waalwijk realiseert BanBouw in opdracht van Casade twee appartementencomplexen. Het hoogste punt is bereikt en daar stonden beide partijen samen bij stil, waarbij BanBouw ook een BIJzonder cadeau mocht overhandigen.

Op de plaats van oud belastingkantoor De Schoenhoorn en het oude kantoorpand van Casade is BanBouw in eind 2020 gestart met de realisatie van woongebouwen De Schoenhoorn en De Zwikker. In De Schoenhoorn komen 28 appartementen en De Zwikker biedt plaats voor 34 appartementen met daarbij tien kamers in groepswoning.

Trots

Michiel van Amelsfort, programmamanager Casade, is blij met de bouw van de nieuwe complexen. “Onze oude kantoren en het voormalig belastingkantoor hebben plaatsgemaakt voor deze nieuwbouw. En als je kijkt wat hier nu wordt gerealiseerd, dan kunnen we daar alleen maar trots op zijn. We weten allemaal van de krapte op de woningmarkt, en met deze CO2-neutrale appartementen creëren we een mooi aantal nieuwe woongelegenheden”. Maar ook wordt er aandacht besteed aan jongeren. Aan de voorzijde komt een groepswoning met tien kamers. “Het is belangrijk dat zij een plek krijgen op deze prachtige locatie in Waalwijk”.

BIJzonder geschenk

Een bijzonder mooi project verdient ook een bijzonder mooi geschenk. In 2016 is Stichting BanFonds Natura opgericht ter ere van het 90-jarig bestaan van BanBouw met als belangrijkste doel om iets terug te geven aan de lokale natuur en samenleving in Noord-Brabant. In het kader van deze gedachte ontving Michiel van Amelsfort een cheque ter waarde van 2 bijenhotels uit de handen Gijs van Doorn, directeur BanBouw. Door het plaatsen van bijenhotels helpen we samen de natuur een handje en bieden we bijen – en andere insecten – een plaats om voort te planten. De bijenhotels krijgen over enkele maanden een mooi plekje in de gezamenlijke binnentuin van de twee complexen.

Daarbij werd een unieke geschenkverpakking overhandigd met daarin verse Nuenense honing en twee BanBiertjes. De honing, tevens ook verwerkt in het bier, is rechtstreeks afkomstig uit het bijenonderkomen van Stichting BanFonds, gelegen in Nuenens Broek.