Stagiaire Maud: ‘Ik kreeg een heel warm welkom’

22 juli 2021

Als echte Nuenense liep en fietste Maud de Haas al talloze keren langs een bouwhekdoek met het BanBouw-logo erop. De afgelopen weken leerde de achttienjarige bouwkundestudente het lokale familiebedrijf nóg wat beter kennen: ze liep er stage. En dat beviel zó goed, dat er misschien wel meer in het vat zit.

“Dit jaar ben ik gestart met de opleiding Bouwkunde aan de Avans Hogeschool in Den Bosch”, vertelt de opgewekte Maud. “Onderdeel van het eerste studiejaar is een stage. Natuurlijk dacht ik meteen aan BanBouw. Ik kende het bedrijf al, dankzij projectleider Henry van Gompel. Hij heeft mij en een stel andere studenten een keer rondgeleid over een groot project waarmee hij bezig was. Toen nam hij heel uitgebreid de tijd voor ons en dat was heel leuk”, blikt ze terug.

Lekker gevarieerd

De stage bij BanBouw was dan ook snel geregeld. Maud: “Na een kennismaking met Tessa van HR waren we er snel uit. Ik heb aangegeven graag op de bouwplaats mee te willen lopen, om het volledige proces te leren begrijpen. Dat kon. Ik kon vijf dagen in de week meelopen met uitvoerder Rob van Veghel, die bezig is met de bouw van Centrumplan Nederweert. Dat beviel supergoed! Rob liet me meekijken met zijn werk, maar ik kreeg ook mijn eigen opdrachten, zoals plannen, weekstaten opstellen en berekeningen maken. Maar ik zat echt niet de hele tijd in de bouwkeet; soms moesten we buizen ingraven of wat timmerwerk doen. Dat hield het lekker gevarieerd.”

Jonge vrouwen op de bouw zie je niet dagelijks, maar de reacties vielen Maud niet bepaald tegen. “De mensen met wie ik werkte reageerden heel enthousiast en waren erg behulpzaam. Ze namen uitgebreid de tijd om dingen uit te leggen. Ik kreeg een heel warm welkom. Dat maakte mijn stage natuurlijk een stuk leuker.”

Toekomstige terugkeer

De stage van de sportieve Nuenense zit er bijna op, maar een terugkeer bij BanBouw sluit ze zeker niet uit. “Het is me perfect bevallen en ik heb veel geleerd. BanBouw is precies zoals ik me voorstelde: familiair en gemoedelijk. Ik moet na dit schooljaar nog drie jaar studeren, maar ik zou daarna best terug willen keren, misschien wel als projectleider. Ja, ik heb hier een hele mooie tijd gehad!”