Duurzame nieuwbouw aan het water op de High Tech Campus Eindhoven

1 juli 2020

De High Tech Campus in Eindhoven heeft de ambitie om in 2025 de duurzaamste campus van Europa te zijn. BanBouw draagt daar, in samenwerking met Strukton Worksphere, haar steentje aan bij door de realisatie van een duurzame, slimme kantoorvilla. De villa, naar een ontwerp van Inbo, Deerns, Adviesbureau Tielemans BV en vb&t Projectmanagement, komt aan het water te liggen in het hart van het Campusterrein.

De kantoorvilla zal voorzien zijn van de nieuwste technieken. Het pand zal worden opgeleverd conform de certificeringsnormering WELL GOLD ENABLED. WELL is het allereerste gebouwbeoordelingssysteem dat zich richt op het verbeteren van de gezondheid en het welzijn van de gebruiker. Het gebruik van materialen en installaties, de indeling van het gebouw en de faciliteiten worden hierbij beoordeeld.  Denk aan effectieve luchtverversing, thermisch comfort en het creëren van de perfecte lichtbalans op de werkvloer. Dit alles wordt gemeten voor de gebruikers van het pand inzichtelijk gemaakt.

Daarnaast wordt het dak voorzien van zonnepanelen en de verwarming en koeling van het gebouw opgewekt door middel van een zogenaamde Warmte Koude Opslag (WKO).

“In de recent gepresenteerde toekomstvisie van de Campus spelen duurzaamheid, maar ook een vitale en groene werkomgeving een grote rol. Deze villa sluit daarom perfect aan bij onze toekomstvisie”, aldus Jean-Paul van Oijen, commercieel directeur bij de High Tech Campus.

De nieuwe landschapsvilla is niet alleen duurzaam, maar ook slim. Dit blijkt uit het feit dat medewerkers bijvoorbeeld het kantoor kunnen gaan monitoren met hun smartphone. Met deze gezonde en innovatieve werkplek is de High Tech Campus in de zomer van 2021 weer een stap dichterbij om de duurzaamste campus van Europa te worden.