Feestelijke uitreiking magazine Oranjekade helemaal OK! aan wethouder Gaby van den Waardenburg

2 juli 2020

Wethouder Gaby van den Waardenburg van Stedelijke Ontwikkeling, Wonen en Regionale Samenwerking ontving het allereerste exemplaar van magazine Oranjekade helemaal OK! uit handen van Johan Liebregts. Het magazine is een eenmalige uitgave van Rezidenz en BanBouw over een nieuwbouwplan met 265 woningen in tijdloze pakhuisarchitectuur van wereldse allure aan het kanaal in Helmond. Op deze historische locatie in het noorden van de stad heerste vroeger een bedrijvigheid van jewelste, hier kwam de voormalige supermarktketen EDAH tot bloei.

Een ‘game changer’ voor Helmond

De Gemeente Helmond is enthousiast over Oranjekade en noemt het nieuwbouwplan een ‘game changer’ voor de stad. Het past hier zo goed, omdat het naadloos aansluit bij Centrumperspectief 2030, dat de visie op de ontwikkeling van de stad beschrijft. Wethouder Gaby van den Waardenburg  en programmamanager Joost van der Geest lichten in het magazine toe waarom.

Verhalen in het magazine

In het magazine vertellen de stedenbouwkundige, architecten, landschapsarchitect en projectontwikkelaar over het ontwerp en karakter van Oranjekade.diverse verhalen over het ontwerp en karakter van Oranjekade. Vanuit BanBouw geven Manager Bouw & Ontwikkeling Bert Golstein en Projectleider Martijn van Oorschot een kijkje achter de schermen en leggen uit hoe dit jaar de voorbereidingen worden getroffen om in 2021 met de bouw te kunnen starten. Het magazine bevat lezenswaardige verhalen over de geschiedenis van EDAH – de kleinzonen van oprichters Aukes en Hettema vertellen hun geschiedenis – en over mensen die in de stad wonen en werken. Zij geven hun visie op hun omgeving, op kunst en cultuur en op de eigenheid van de stad Helmond. En waarom wil men nu eigenlijk in plan Oranjekade wonen? Dat en nog veel meer is te lezen in deze eenmalige uitgave van Oranjekade Magazine Helemaal OK!.

Plan Oranjekade

Oranjekade geeft het centrum van Helmond een heel nieuw gezicht met vijftien prachtige woongebouwen aan de kade, met grote binnenpleinen en organische tuinen met veel biodiversiteit. Ook de supermarkt AH XL en het watertorenpark zijn onderdeel van de totale gebiedsontwikkeling. In het park wordt het riviertje de Aa bovengronds gehaald. De woningen worden gebouwd voor verschillende doelgroepen en zijn flexibel in te delen. De grote eyecatcher in het plan is de monumentale gevel van het historische kantoorpand en magazijn van EDAH. Deze wordt geïntegreerd in een woongebouw met een zeer opvallende optopping.

GRATIS VERKRIJGBAAR

Het magazine is vanaf 9 juli gratis te verkrijgen in de binnenstad zolang de voorraad strekt, onder andere bij Prinssen Hairdesign, Bloemsierkunst Valentijn, Highlands Women & Highlands Men, Il Borgo, 33 Good Food, Rob Haver Mannenmode, Zuid Fashion, ERA vb&t Makelaars, Van Santvoort Makelaars, theater Het Speelhuis en De Cacaofabriek.

Tevens is het Oranjekade Magazine via de website gratis te bekijken.