Feestelijk start bouw moment voor wederopbouw Houtse Akker Helmond

18 juli 2023

Een bijeenkomst waar vooruitkijken en vieren centraal stond. Zo kun je de start bouw bijeenkomst van Houtse Akker op vrijdag 14 juli samenvatten. Een feestelijk moment waar de bouw van 26 prachtige woningen symbolisch werd afgetrapt in samenzijn van de kopers, het projectteam en wethouder Gaby van den Waardenburg.

“Het bouwterrein ligt er netjes en verzorgd bij”, klonk een van de opgewekte kopers tijdens de start bouw viering. Dat is wel eens anders geweest op het bouwterrein van de wijk Akkers in stadsdeel Mierlo-Hout. Het terrein veranderde enkele jaren geleden in een nachtmerrie door een conflict tussen de ontwikkelaar en de oorspronkelijke aannemer. Inmiddels is dit verleden tijd en is BanBouw aangehaakt voor de wederopbouw van het project. Tijdens de bijeenkomst spraken zowel Mark Peters, directeur BanBouw als wethouder Van den Waardenburg, uit dat ze verheugd zijn samen vooruit te kijken en de start van een moderne en duurzame nieuwbouwwijk te vieren.

De eerste steen

Zo’n vijftig kopers, evenals het projectteam, verzamelden zich in de namiddag op de Aleida van Dieststraat voor de symbolische start van de bouw. De bouw is al enige tijd bezig en de grondwerkzaamheden en fundering zijn inmiddels gereed. Wethouder van den Waardenburg en een van de jongste bewoners mochten daarom de eerste steen leggen. Een bijzonder moment!

Onder het genot van koffie, thee, frisse drankjes en versgebakken cakes van Liever Lemon, spraken de toekomstige buurtbewoners met elkaar en het projectteam. Bij het betreden van de kavels liepen de kopers al in gedachten door hun huis en maakten ze samen met de toekomstige buren al diverse plannen.

Oplevering

Naar verwachting worden de 26 woningen in het voorjaar van 2024 opgeleverd. De woningen voldoen aan de huidige BENG eisen (bijna energie neutrale gebouwen) en hebben praktisch geen onderhoud nodig. Momenteel is er nog één woning te koop! Interesse? Neem dan een kijkje op: www.houtseakker.nl