Handen uit de mouwen tijdens de officiële handeling van het Holiday Inn hotel op het Flight Forum

28 september 2018

In de ochtend zag het er nog niet naar uit, maar op vrijdag 28 september, kwam in de middag toch het zonnetje nog voorbij tijdens de officiële handeling van het Holiday Inn hotel op het Flight Forum in Eindhoven.

Alle genodigden werden hartelijk ontvangen in de ontvangstruimte van het Luchtruim. Deze prachtige locatie is gelegen op letterlijk een steenworp afstand van de bouwplaats van het hotel. Na een openingswoordje van Robert Holtkamp, directeur van ONIS Vastgoed BV, gingen het hele gezelschap gezamenlijk naar de bouwplaats. Alsof het zo moest zijn, maakten de wolken op dat moment plaats voor het zonnetje.

Eenmaal op de bouwplaats aangekomen, was het tijd voor wethouder Stijn Steenbakkers om de handen uit de mouwen te steken. De wethouder van economie, Brainport, innovatie, onderwijs en sport kreeg werkkleding aangereikt en hij mocht een deel van de begane grondvloer storten waarna er geproost werd op dit officiële moment. In zijn daaropvolgende speech vertelde de heer Steenbakkers dat de stad Eindhoven “zich ontpopt als een van de hardst groeiende economieën van ons land met een groei van 4,9% in het afgelopen jaar.” Dit is ook terug te zien in het aantal hotelovernachtingen. Zo had Eindhoven vorige jaar bijna een miljoen hotelovernachtingen. Dat maakt dat het Holiday Inn hotel niet alleen zorgt voor werkgelegenheid, maar ook bijdraagt aan de ontwikkeling van de stad Eindhoven. Na het woordje van de wethouder werd Petra Engelen, projectmanager van de Gemeente Eindhoven nog even in het zonnetje gezet vanwege haar verjaardag. Nogmaals van harte gefeliciteerd Petra.

Terug in het Luchtruim werden er hapjes geserveerd en kon er geborreld worden. Ondertussen gingen de werkzaamheden op de bouwplaats gewoon door, want voor de Kerst zal het hoogste punt van het hotel al bereikt worden.