BanBouw en Moeskops realiseren nieuwe ontwikkeling voor GLP op Lelystad Airport Businesspark (LAB)

Lelystad Airport Businesspark (LAB) verwelkomt GLP. GLP strijkt neer aan de Charles Lindberghlaan, tussen de Spaanse modereus Inditex en Lelystad Airport. De ontwikkelaar en beheerder van logistieke panden gaat een project realiseren van zo’n 74.000 vierkante meter. BanBouw en Moeskops Bouwbedrijf zijn samen verantwoordelijk voor de realisatie van de eerste fase van dit project.

Duurzame en innovatieve plek

Lelystad Airport Businesspark staat bekend om een dynamische werkplek waar innovatie en duurzaamheid centraal staan en bedrijven de gelegenheid en ruimte krijgen om te groeien en door te ontwikkelen. Deze duurzame en grensverleggende plek heeft een centrale en goed bereikbare ligging. Reden genoeg voor GLP-directeur Philippe Hendriks om zijn organisatie te vestigen in Lelystad: ‘Wij zijn hier terecht gekomen vanuit een eerdere samenwerking die goed is bevallen. Tijdens die samenwerking heb ik het gebied leren kennen en hierin ook gezien welke potentie het heeft. De mogelijkheden van het gebied, de ligging in Nederland en andere specifieke faciliteiten als ruimte voor ontwikkeling hebben de doorslag gegeven. Ook de duurzame visie sluit mooi aan bij die van ons. We kijken uit naar een mooie samenwerking’.

Wereldwijde speler

GLP is een wereldwijde speler voor de verhuur van logistiek en industrieel vastgoed. Hierin beheren zij een grote beleggingsportefeuille en bedienen zij een groot areaal aan klanten. Dit zijn zowel grote, logistieke bedrijven als toonaangevende productiebedrijven. GLP ontwikkelt geen panden om na de bouwfase te verkopen, maar behoudt de panden om deze te verhuren. Zo ondersteunen zij bij het accommoderen van klanten die verder willen uitbreiden.

Eerste paal

BanBouw en Moeskops Bouwbedrijf uit Bergeijk hebben de handen ineen geslagen om dit project te realiseren. De laatste maanden van 2022 wordt gebruikt om de locatie bouwrijp te maken om vervolgens, naar verwachting, voor het einde van het jaar de eerste paal te slaan.