13 februari 2019

De rode BanBouw-vlag wappert al een aantal weken op het dak van het Holiday Inn Hotel op het Flight Forum. Het hoogste punt van het hotel is namelijk een tijdje geleden al bereikt. Daarom vonden wij het de hoogste tijd om de medewerkers van BanBouw een kijkje te laten nemen op de bouw. De opkomst op deze dag was, met veertig geïnteresseerden, groot en de oh’s en ah’s waren niet van de lucht.

Op vrijdagmiddag 8 februari ontvingen de leden van het projectteam hun belangstellende collega’s hartelijk, met koffie en gebak. Projectleider Bert Golstein gaf een boeiende presentatie over de bouw van het hotel en alles wat daarbij komt kijken. De aanwezigen waren ook erg geïnteresseerd in de binnenkant van het hotel, en natuurlijk het uitzicht. Daarom namen werkvoorbereider Erik van Dommelen en uitvoerder Thomas de Vries iedereen mee voor een rondleiding in en op het hotel. Sommigen waagden de beklimming met de bouwlift; de wat sportievere (of minder dappere) collega’s kozen de trap.

Plaatjes van de Eindhovense skyline

In het hotel was al duidelijk te zien hoe de gangen en de kamers vorm krijgen. Natuurlijk genoot iedereen ook van het uitzicht vanaf het dak van het twaalf verdiepingen hoge bouwwerk. Niet zo gek, want voor een dergelijk uitzicht moet je normaal gesproken het vliegtuig pakken op Eindhoven Airport. Of een kamer boeken in het Holiday Inn Hotel op het Flight Forum, zodra dat geopend is.

Dat laatste duurt niet zo gek lang meer. De bouw van dit hotel loopt geheel volgens planning en daar zijn wij bij BanBouw natuurlijk erg content over. En de opkomst van deze kijkdag was voor ons dan ook de bevestiging van wat we eigenlijk al wisten: dat er iets heel bijzonders aan het ontstaan is op het Flight Forum.