Oranjekade trekt honderden bezoekers tijdens Dag van de Bouw

20 juni 2022

Zaterdag 18 juni, tijdens de nationale Dag van de Bouw, kregen belangstellenden de kans om een bezoek te brengen binnen de hekken van bouwplaatsen over heel Nederland. Eén van deze bouwplaatsen was Oranjekade in Helmond. En ondanks de bovengemiddelde temperaturen, was de belangstelling geweldig.
Naast het feit dat zaterdag 18 juni 2022 de geschiedenisboeken in gaat als de eerste lokale tropische dag van 2022, vond er nog een memorabele gebeurtenis plaats. De hekken van Oranjekade Helmond werden namelijk wagenwijd open gezet voor belangstellenden, om zo een uniek kijkje te kunnen nemen op de bouwplaats. En daar werd door honderden geïnteresseerden enthousiast gebruik van gemaakt.

Waar we toe in staat zijn

Vanaf 11.00 uur kon men op de bouwplaats terecht en om dat uur was het kwik al gestegen naar zo’n 28 graden. Genoeg reden om extra hittebescherming aan te brengen om bezoekers de mogelijkheid te bieden om uit de zon te staan. De hoge temperaturen weerhield de mensen er niet van om langs te komen en met eigen ogen te aanschouwen hoe de bouw van Oranjekade vordert. “Wat gaat het toch snel en wat komt het er mooi uitzien”, was een veel gehoorde opmerking van de enthousiaste bezoekers.

Op de bouwplaats kon men een vastgestelde route bewandelen, in gesprek gaan met het projectteam, kennismaken met betrokken partijen en daarnaast rustig een drankje drinken op het horecaplein. Ook aan de kinderen werd er gedacht. De limonade vloeide rijkelijk, op het springkussen werd gespeeld en de ijsjes waren niet aan te slepen.

De Dag van de Bouw was tevens voor onze partners een mooie gelegenheid hun technieken en innovaties tentoon te stellen en daarbij kennis te maken met toekomstige bewoners. Onder andere Homij Technische Installaties, Lemon Suites, Blokx en VKP waren aanwezig om de hen te woord te staan. Blokx en VKP boden zelfs de gelegenheid om middels Virtual Reality door Oranjekade en de woningen van blok B te lopen.

De dag werd een groot succes en samen met onze partners hebben wij kunnen laten zien ‘waar we toe in staat zijn’.

Landelijk een groot succes

Na twee jaar afwezigheid beleefde de jaarlijkse Dag van de Bouw een succesvolle herstart. Tienduizenden bezoekers maakten gebruik van de mogelijkheid om een of meer van de 144 opengestelde bouwplaatsen te bezoeken. Jong en oud ontdekten op deze zonovergoten dag wat er komt kijken bij het bouwen van huizen, wegen, ziekenhuizen, sluizen, dijken, stations en alle andere gebouwen en infrastructuur in Nederland.