Gevelrenovatie HTC 34 – High Tech Campus Eindhoven

BanBouw is verantwoordelijk voor een indrukwekkend project op de High Tech Campus in Eindhoven: de renovatie van de gevel van gebouw HTC 34. Na het succes van eerdere projecten op de campus, zoals de slimme parkeergarage P9, Landschapsvilla HTC 85 en de verbouwing van HTC 6A, toont BanBouw nu opnieuw expertise op het gebied van gevelrenovatie.

Tijdens de herstelwerkzaamheden blijft gebouw HTC 34 in gebruik. Om de veiligheid te waarborgen, is er een innovatieve oplossing bedacht voor de steiger, aangezien deze niet op het dak van de laagbouw kon worden geplaatst. Duizenden stenen aan de westgevel worden deels met de hand verwijderd en vervolgens opnieuw gemetseld. Ook worden renovatieankers geplaatst aan het bovenste deel van de gevel.

In oktober 2023 zijn de werkzaamheden van start gegaan. Na verwachting wordt het project binnen zes maanden afgerond. Samen met partners zoals HTCE PropCo Midco B.V., Adviesbureau Tielemans Bouwconstructies B.V., WJE Wiss, Jako, Spaan Metaal en Orly Endevoets zet BanBouw zich in voor een succesvolle afronding van dit project.

Deze renovatie is een mooie toevoeging aan het portfolio waarmee BanBouw zich als specialist in gevelrenovatie kan laten zien.

OpdrachtgeverHTCE PropCo Midco B.V.
Constructeur Adviesbureau Tielemans B.V.