Uitbreiding Montessori College – Eindhoven

In opdracht van Summa College realiseert BanBouw de uitbreiding en verbouwing van Montessori College Eindhoven.

De renovatieplannen zijn zorgvuldig ontworpen, met als doel het behoud van het fundament van het huidige gebouw (de bestaande betonstructuur wordt behouden) terwijl er tegelijkertijd ruimte wordt gecreëerd voor uitbreiding. De fietsenstalling onder het gebouw wordt ook verder uitgebreid. Een verdieping daarboven zal een grote sporthal worden gebouwd. Na de renovatie zal het schoolgebouw plaats bieden aan achthonderd leerlingen.

Een van de hoogtepunten van het vernieuwde schoolgebouw zal de aula zijn, die fungeert als het centrale punt van de school. De aula wordt bereikbaar via een indrukwekkende tribunetrap, met uitzicht op het groene schoolplein. Hierdoor wordt niet alleen de verbinding tussen de leerlingen bevorderd, maar wordt er ook een rustige en inspirerende ruimte gecreëerd voor verschillende activiteiten gedurende de dag.

Bij aanvang van het schooljaar 2025-2026 keren de leerlingen terug naar hun vernieuwde schoolgebouw. BanBouw streeft ernaar om dit project tot een succes te maken, met aandacht voor kwaliteit en functionaliteit. We zijn trots om bij te dragen aan de transformatie van het Montessori College, waarbij er een nieuw hoofdstuk wordt geopend voor de educatieve toekomst van Eindhoven en haar gemeenschap.

Montessori college Eindhoven BanBouw

OpdrachtgeverSumma College
ArchitectArchitecten | en | en
ConstructeurGoudstikker – de Vries
DirectieICS adviseurs en Summa College
Adviseur W- en E-installatiesNelissen ingenieursbureau b.v.
Adviseur brandveiligheid, bouwfysica en akoestiekZRi
InterieurarchitectStudio Groen+Schild
LandschapsarchitectMTD landschapsarchitecten
W- en E-installaties:van Delft Groep