Houtse Akker Helmond

In het hart van Noord-Brabant verrijst een moderne en duurzame nieuwbouwwijk. Onder de naam Houtse Akker worden 26 koopwoningen gerealiseerd.

Eind vorig jaar zijn de nooit afgebouwde woningen in Houtse Akker afgebroken door Van Mensvoort. Was alles volgens planning gelopen, dan hadden de kopers van Houtse Akker vanaf 2019 hun nieuwe huis kunnen bewonen. Echter veranderde dit project in een nachtmerrie door een conflict tussen de ontwikkelaar en de oorspronkelijke aannemer. Hierdoor raakten de kopers in zware problemen, werd het project vertraagd en uiteindelijk zelfs volledig stilgelegd. Als klap op de vuurpijl bleek dat de woningen vanwege bouwtechnische en constructieve gebreken volledig gesloopt moesten worden. Deze sloopwerkzaamheden zijn afgerond en nu kan er vooruit gekeken worden. Want over enkele maanden starten we met de wederopbouw van project Houtse Akker, die overigens wel de oorspronkelijke uitstraling krijgt.

Het aantal woningen, de verdeling over het terrein en de architectuur blijven hetzelfde. Het voornaamste verschil met de oorspronkelijke woningen zit hem in de opbouw van het casco. De constructie is herzien en voor dit project wordt gebruik gemaakt van een traditioneel casco. De woningen voldoen aan de huidige BENG eisen (bijna energie neutrale gebouwen) en hebben praktisch geen onderhoud nodig.

Wijk de Akkers ligt aan de rand van Helmond in het stadsdeel Mierlo-Hout. De wijk is onder andere bekend om haar duurzaamheid, natuurlijke materialen en moderne architectuur.

OpdrachtgeverBanBouw Projekten
ArchitectDe Loods
ConstructeurKrekon