Zuiver Bosrijk – Meerhoven

In de Eindhovense nieuwbouwwijk Meerhoven ligt, vlak bij het Meerbos en het Beatrixkanaal, de wijk Bosrijk. Omringd door vele grote bomen komt hier nieuwbouwplan Zuiver Bosrijk. Een woonomgeving met oog voor duurzaamheid en verbinding.


Hier stap je vanaf jouw terras direct de bosrijke natuur in. Trek eropuit voor een wandeling, ontspan in het zonnetje of ga aan de slag in de gemeenschappelijke buurtkas. Hier voelt elke dag als vakantie. De woningen in Zuiver gebouwd met een flexibel en modulair woningconcept. Boven wonen en beneden slapen of andersom. Het behoort tot de mogelijkheden. Hier wonen is vernieuwend, uitdagend en zorgt ervoor dat je nieuwsgierig blijft. Maar hier kom je ook tot rust: het is goed vertoeven in zo’n ruimtelijke omgeving.

Het nieuwe wonen

Wakker worden van tjirpende vogels, de natuur in ieder seizoen zien veranderen en genieten van de ruimte om je heen. Daar staat Zuiver voor. Hier ben je snel buiten, ín de natuur. Het plan Zuiver bestaat uit 3 bebouwde plekken tussen de bomen: De Kruin, De Stam en De Bast. In totaal zijn het 32 woningen in clusters van 8 tot 13 woningen met groene daken en terrassen. De gevels bestaan uit hout in combinatie met veel glas, waardoor buiten een verlengstuk wordt van binnen. De woningen zijn voorzien van de laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid.

Duurzaam en toekomstgericht

Met Zuiver willen we bijdragen aan bewust en toekomstgericht leven. Duurzaamheid speelt hierbij een belangrijke rol, maar ook het wonen in een karaktervolle omgeving. Alle woningen in Zuiver worden gebouwd in CLT hout, wat veel voordelen met zich meebrengt. Zo verlaagt het bijvoorbeeld de CO2 uitstoot, is het vochtregulerend en heeft het een positieve invloed op het energieverbruik. Maar het zorgt ook voor een prachtige leefomgeving, met unieke elementen die zichtbaar zijn in de woningscheidende wanden en plafonds.

OntwikkelaarBPD Ontwikkeling B.V.
ArchitectMarc Koehler Architects
ConstructeurBolwerk Weekers
 • Week 45:

  De Stam: CLT en HSB aangebracht inclusief kozijnen. De Kruin: lijmwerk lift opbouw gereed

 • Week 26:

  Koppensnellen en Fundering storten

  zuiver bosrijk

  Week 26:

 • Week 22:

  Boorpalen aanbrengen de Bast en de Kruin

  zuiver bosrijk