Twee woongebouwen Kasteellaan – Waalwijk

In opdracht van woningcorporatie Casade realiseert BanBouw 75 sociale huurwoningen in Waalwijk, verdeeld over twee stijlvolle woongebouwen. In een van de gebouwen komen onder andere 18 appartementen voor (jong)volwassenen met autisme, op initiatief van Chapeau Woonkring Waalwijk. Met de realisatie van beide woongebouwen wordt een steentje bijgedragen aan de sociale woningbouwopgave van Waalwijk.

Aan de Kasteellaan en de Burgemeester Verwielstraat in Waalwijk worden twee nieuwe woongebouwen gerealiseerd: een hoog- en laagbouw. Op de hoek van beide straten komt de hoogbouw met 47 appartementen die verdeeld zijn over 10 verdiepingen. Iedere verdieping beschikt over driekamerappartementen rondom de liften en het trappenhuis, die zich beide centraal in het pand bevinden. Dit maakt dat het gehele gebouw rondom een echte woonuitstraling krijgt. De hoofdentree van dit gebouw bevindt zich direct tegenover het Hertog Janpark.

De laagbouw is langwerpig en beschikt over 28 appartementen. Het gebouw heeft vier verdiepingen en ligt met de hoofdentree aan de Kasteellaan. Evenals in de hoogbouw liggen ook hier de appartementen (twee- en driekamerappartementen) rondom de liften en het trappenhuis.

kasteellaan-waalwijk-banbouw

OpdrachtgeverCasade
ArchitectDe Loods Architecten
ConstructeurGoudstikker De Vries