Realisatie Gezondheidscentrum Nuenen-Zuid van start

1 december 2023

Op de plek van de voormalige basisschool de Mijlpaal in Nuenen wordt het nieuwe gezondheidscentrum Nuenen-Zuid (GHC) gebouwd. Dit centrum bestaat uit twee verdiepingen. Hierin nemen een huisartsenpraktijk, een apotheek, een fysiotherapeut en een podotherapeut hun intrek. Het GHC komt direct naast het winkelcentrum Kernkwartier. Medio december 2023 starten de grondwerkzaamheden en de oplevering zal uiterlijk in Q1 2025 plaatsvinden.

In april 2023 ging de sloophamer in voormalig basisschool De Mijlpaal in Nuenen-Zuid. Het pand aan de Brabantring stond sinds de zomer van 2020 leeg, toen nieuwe school Het Mooiste Blauw in Nuenen-West werd geopend. De school maakt plaats voor de realisatie van Gezondheidscentrum Nuenen –Zuid en negentien seniorenwoningen van woongroep De Mijlpaal.

De sloop maakt voor BanBouw de weg vrij om naast winkelcentrum Kernkwartier gezondheidscentrum Nuenen-Zuid te bouwen. In het pand komt Huisartsenpraktijk D van den Top, Apotheek Nuenen, Fysiotherapiepraktijk R. Hurks en podotherapeut D. Hoebink. Over de vraag of het gebouw er moet komen bestaat geen enkele twijfel: “het wordt hoog tijd. Het is van enorm belang om de gezondheidszorg voor veel Nuenenaren op peil te houden.”, vertelde Camiel Wammes, mede-initiatiefnemer van Gezondheidscentrum Nuenen-Zuid eerder aan het Eindhovens Dagblad.

En daar dragen wij als Nuenense aannemer vanzelfsprekend graag aan bij. In medio december 2023 starten we met de bouw, waarna de oplevering uiterlijk in Q1 2025 gepland staat. Vanaf dat moment is Nuenen een nieuw, langverwacht gezondheidscentrum rijker.