Start bouw van Kasteellaan Waalwijk markeert een mijlpaal in gemeenschapsontwikkeling

Dinsdag 7 november 2023

Op dinsdag 7 november hebben we samen met Gemeente Waalwijk, Casade en Chapeau Woonkring Waalwijk op de bouwplaats van Kasteellaan Waalwijk de officiële start van de bouw afgetrapt. Het project, dat veelbelovend is voor de gemeenschap, vertegenwoordigt een samenwerking tussen meerdere betrokken partijen die zich inzetten voor een inclusieve en diverse woonomgeving.

Trotse woorden

De Wethouder sprak vol lof over de 30-30-30 regel waar ook in de gemeente Waalwijk naar wordt gestreefd. Dat wil zeggen dat 30 procent van de nieuwbouwwoningen bestemd is voor sociale huisvesting. Wij bouwen in totaal 75 sociale huurwoningen met dit project. Een noemenswaardige bijdrage dus. Daarnaast benadrukte de wethouder het belang van gezondheid en huisvesting als katalysator voor vooruitgang. Na het woordje van de Wethouder uit ook Casade haar trots over dit mooie nieuwbouwproject en bedanken zij BanBouw voor de vruchtbare samenwerking.

Het terrein waar we nu gaan bouwen was ooit het toneel van de internationale schoenen- en lederexpositie die Waalwijk 70 jaar geleden op de kaart zette. Dit kreeg een nostalgische vermelding als onderdeel van de historische waarde van de omgeving.

Onthulling bouwbord

Het hoogtepunt was de onthulling van het bouwbord, dat symbool staat voor de officiële start van de bouw en de samenwerking tussen alle betrokken partijen. Na deze gedenkwaardige handeling genoten we van een informeel samenzijn met koffie en heerlijke worstenbroodjes.

Dit evenement toont de gezamenlijke inzet van alle partijen voor een inclusieve en diverse woonomgeving en belooft een positieve verandering voor de gemeenschap van Waalwijk.