Residentie Moller opgeleverd: stijlvol wonen in een voormalig schoolgebouw vol bijzondere herinneringen

4 mei 2021

In augustus 2019 is er gestart met de sloop en nu, anderhalf jaar later, staat er een luxe appartementencomplex waar men kan wonen in klasse. Na 21 maanden slopen, renoveren en bouwen is Residentie Moller opgeleverd en is het complex klaar voor een tweede toekomst. Een meer dan bijzonder project waar we met alle recht trots op kunnen zijn. Het resultaat is een monumentaal pand met 47 luxe huurappartementen waar historie gecombineerd wordt met de hedendaagse faciliteiten.

Klaar voor een tweede toekomst

Het voormalige schoolpand heeft zijn karakteristieke eigenschappen behouden. Zo zijn onder andere bij het plaatsen van de nieuwe kozijnen, verwijderde stenen schoongemaakt en terug gemetseld en is de oorspronkelijke voordeur gerestaureerd. “De gehele buitenzijde is gerenoveerd zonder dat er afbreuk is gedaan aan het verleden. Het resultaat is prachtig, in mijn ogen zelfs nog mooier dan voorheen”, aldus Henry van Gompel, manager bouw en ontwikkeling bij BanBouw.

Naast het behoud van de monumentale eigenschappen zijn er vanzelfsprekend ook nieuwe elementen toegevoegd, om het pand een nieuwe en langdurige toekomst te geven. Het dak is voorzien van nieuwe dakpannen en zonnepanelen en daarbij is het pand gasloos gebouwd. Dat wil zeggen dat er met lucht en water verwarmd en gekoeld wordt. Hierdoor wordt het hele jaar door een duurzaam (geen gas) en aangenaam woonklimaat gecreëerd.

Vooraanzicht van het luxe appartementencomplex Residentie Moller.

De ontmoetingsruimte met restaurant en open haard. 

Wonen op topniveau

Bij de realisatie van het appartementencomplex is aan alles gedacht. In de oude school zit nu een ontmoetingsruimte met restaurant en een open haard, een kleine bibliotheek en er zijn twee logeerkamers aanwezig waar vrienden of (klein)kinderen kunnen overnachten. De appartementen zijn gelegen aan een prachtige gezamenlijke binnentuin met jeu de boulesbaan. Alles staat in het teken van ontmoeten en verbinden.

Tevens beschikt Residentie Moller over drie gastvrouwen en één gastheer. Zij zorgen dat alles in het complex op rolletjes loopt. Van koken tot het geven van fitnesstraining tot het organiseren van evenementen en activiteiten: ze zijn van alle markten thuis. De gastvrouwen en -heer zorgen ervoor dat het de bewoners aan niets ontbreekt. Al met al is het dus fraai wonen, op topniveau.

Speciale band met het gebouw

De eerste bewoners hebben in de afgelopen weken hun intrek gemaakt in het luxe appartementencomplex. Zo ook Annie van der Horst-Braks uit Waalwijk. Zij was de eerste die zich inschreef en heeft een bijzondere band met het gebouw. “Ik was hier directeur van de avondmavo. Mijn dochter is hier naar school geweest en mijn man zat in het bestuur. Ik houd van de sfeer, de stilte, maar ook van met mensen omgaan. Ik zit hier fantastisch.” vertelde ze onlangs in het Brabants Dagblad.

Overigens is Annie niet de enige bewoner. Er zijn op dit moment 17 appartementen verhuurd en dan met name aan mensen uit Waalwijk en de directe omgeving. Maar ook aan mensen die bijvoorbeeld dichter bij de kinderen willen wonen en zelfs iemand uit Engeland.

Residentie Moller richt zich met de verhuur van de appartementen op de oudere doelgroep of zoals Hugo Finkers van Staete Makelaars zegt: “mensen die nog een keer willen verhuizen”. Het gaat met name om mensen die wat ouder zijn en nog prima zelfstandig kunnen wonen, maar wel van hun grote huis of tuin af willen. Daarbij kunnen zij in Residentie Moller voorsorteren op het moment dat ze wellicht wat extra hulp nodig hebben. Als het aan Annie ligt komt het echter niet zover, want: “Zo lang je plannen maakt, word je niet oud.” En gelijk heeft ze.

Meer informatie?

Voor meer informatie over Residentie Moller kun je de website www.residentiemoller.nl bezoeken. Via deze website is het mogelijk om een afspraak in te plannen om de Residentie vrijblijvend te bekijken of een appartement te bezichtigen.