Toekomstige bewoners Bosvallei brengen het heden naar de toekomst tijdens start bouw handeling

11 oktober 2022

Op vrijdag 7 oktober vond de officiële start bouw handeling plaats van Bosvallei in de nieuwe wijk Bosrijk in Meerhoven (Eindhoven). In het stralende nazomerzonnetje kwamen de bewoners, opdrachtgever LPM Development en hoofdaannemer BanBouw samen bij Echt Welschap om deze mooie mijlpaal te vieren. Naast het feit dat de bewoners met elkaar kennis konden maken en een kijkje namen op de bouwplaats, werd er ook een bijzondere handeling verricht. Eéntje waar men over tientallen, misschien wel honderden jaren nog aan herinnerd wordt..

Aan het weer lag het niet op vrijdag 7 oktober; Moeder Natuur was Eindhoven gunstig gezind en trakteerde alle aanwezigen op een heerlijk nazomerzonnetje. Halverwege de middag verzamelden de toekomstige bewoners van Bosvallei bij Echt Welschap, een unieke lunchroom in het historische luchthavengebouw van Eindhoven, gelegen op een steenworp afstand van het project. De perfecte locatie voor een geslaagde start bouw bijeenkomst.

“Deze woningen maken een verschil”

Door het prachtige weer konden de aanwezigen heerlijk plaatsnemen op het buitenterras. Hier werd tevens de middag geopend door Edwin van der Looy, directielid LPM Development. “We zijn trots dat we dit prachtige project hebben mogen ontwikkelen. Dit hebben wij gedaan met passie, inzet en geduld. Gedurende onze reis naar vandaag hebben we de nodige tegenslagen gekend, maar samen hebben we altijd geloofd in dit prachtige plan en gedacht in oplossingen. Nu is het eindelijk zover: we gaan huizen bouwen op een mooi perceel in Zuiver Bosrijk. En het zijn niet zomaar huizen, het zijn huizen die een verschil gaan maken. Een verschil in energie en duurzaamheid. Het zal een heerlijke plek worden om te wonen. Laten we hopen dat dit prachtige weer een voorbode is voor de tijden die komen gaan gedurende de realisatie van dit project.”

Toekomstwensen bewoners vereeuwigd

Na de opening kregen de toekomstige bewoners de gelegenheid om hun eigen wensen en ideeën toe te voegen aan het project. Ter voorbereiding op deze middag zijn zij namelijk in de pen geklommen en hebben zij hun toekomstwensen, ideeën en gedachten op papier gezet. Deze werden geplaatst in een tijdcapsule die even later op de bouwplaats begraven zou worden. Op deze manier hebben zij hun nieuwe woonplek kunnen markeren met hun eigen gedachtegoed.

Het heden naar de toekomst brengen

Na de opening werd er koers gezet naar de bouwplaats, op zo’n 300 meter hemelsbreed van Echt Welschap. Hier heette Walter Schuurman, bedrijfsleider realisatie BanBouw, alle aanwezigen van harte welkom. “Allereerst is het heel bijzonder om jullie te laten weten dat we met maar liefst negen nationaliteiten zijn vandaag. Daarnaast is het bijzonder om te vermelden dat we dit project gaan bouwen in CLT. Dit is een andere constructie dan we in de traditionele bouwwereld gewend zijn. Vernieuwd en ambitieus, maar ook belangrijk voor het milieu en circulariteit. Onderwerpen waar we vandaag de dag niet meer omheen kunnen. Naast deze 48 woningen in Bosvallei zijn we tevens ook hiernaast bezig met project Zuiver Bosrijk waar we 32 woningen in CLT bouwen.

Vervolgens werden de twee kopers met de ‘meeste senioriteit’ uitgenodigd om de tijdcapsule te vereeuwigen in project Bosvallei. Maar of deze capsule voor altijd en eeuwig verborgen blijft, dat blijft de vraag. Eén ding is zeker: middels dit prachtige initiatief heeft men het heden naar de toekomst gebracht.

We zijn trots dat we dit prachtige project hebben mogen ontwikkelen. Dit hebben wij gedaan met passie, inzet en geduld. Graag neem ik jullie mee op de reis die wij gemaakt hebben, op weg naar vandaag.

Deze reis begon vier jaar geleden, in 2018, toen gemeente Eindhoven middels een aanbesteding op zoek was naar een ontwikkelaar met visie, lef en toewijding. Helaas hebben wij gedurende de afgelopen jaren echter de nodige tegenslagen gekend. Corona, de stijgende marktprijzen en de oorlog in Oost-Europa om er een aantal te noemen. Samen hebben wij echter gezocht naar oplossingen en nu is het dan zover: we gaan huizen bouwen op een mooi perceel in Zuiver Bosrijk. Het zijn niet zomaar huizen, het zijn huizen die een verschil maken. Een verschil in energie en duurzaamheid. Het zal een heerlijke plek worden om te wonen.

Maar Bosvallei realiseren kunnen wij niet alleen. Daarvoor is hulp nodig van partijen die dezelfde visie en opvatting delen. Mede om deze reden zijn we samen met BanBouw en Architectenbureau Van Aken in zee gegaan.

Laten we hopen dat dit prachtige weer een voorbode is voor de tijden die komen gaan tijdens de realisatie van dit project.