Van Avontuur naar Ambitie: Timmerman Patrique Bouwt aan zijn Toekomst bij BanBouw

11 april 2024

In de afgelopen jaren heeft Patrique Goossens (30) zijn weg gevonden van avontuurlijke skileraar en militair naar een stabiele carrière als timmerman bij BanBouw. Met zijn unieke achtergrond en passie voor extreme sporten, brengt hij een frisse energie naar zijn werk, en zijn toekomst ziet er veelbelovend uit.

“Mijn naam is Patrique, geboren en getogen in Best, maar een jaar geleden heb ik de sprong gewaagd naar Gemert,” begint Patrique met een glimlach. “En sindsdien werk ik bij BanBouw, waar ik het echt naar mijn zin heb. De toekomst ziet er goed uit hier, ik heb geen haast om ergens anders heen te gaan.”

Een leven vol avontuur

De weg die hij bewandelde naar BanBouw zat vol verrassingen. Hij begon zijn avontuurlijke carrière bij Defensie, waar hij drie jaar diende als luchtmobiel militair na zijn opleiding bij VEVA. Vervolgens ruilde hij zijn legerlaarzen in voor skischoenen en bracht hij een aantal jaren door in Oostenrijk als skileraar. Maar toen de pandemie toesloeg, besloot Patrique dat het tijd was voor een nieuwe koers. “Ik wilde toch een stabiele toekomst in Nederland opbouwen,” zegt hij.

Via een bemiddelingsbureau kwam hij bij een timmerbedrijf terecht waar hij de fijne kneepjes van het vak heeft geleerd. Het timmerwerk was nieuw voor Patrique en in het begin had hij zo zijn twijfels. “Maar ik dacht, laten we het gewoon proberen. En gelukkig maar, want ik heb er geen spijt van gehad.”

“Ik heb meerdere sollicitaties gehad, maar mijn gevoel ging voor BanBouw.”

Het BanBouw gevoel

Door de verhuisplannen naar Gemert is Patrique op zoek gegaan naar een nieuwe baas en heeft hij zelf de telefoon opgepakt en BanBouw gebeld. Daar waren wij natuurlijk erg blij mee! “Ik heb meerdere sollicitaties gehad, maar mijn gevoel ging voor BanBouw.”

Op dit moment werkt Patrique aan de gevelrenovatie van De Regent in Eindhoven. “Mijn werkdag is nooit hetzelfde. We beginnen de dag met koffie, natuurlijk, en dan gaan we aan de slag. Iedereen doet zijn eigen ding, maar we stemmen wel af wat er moet gebeuren en wie hulp nodig heeft.”

Patrique werkt nauw samen met zijn collega’s uitvoerder Wilbert Maas, voorman Stefan Hobbelen en projectleider Jan Vullings. “We hebben een leuk team hier bij BanBouw, iedereen draagt zijn steentje bij.” Letterlijk, in het geval van gevelrenovatie van De Regent waarbij er 440.000 bakstenen worden vervangen.

Ambities en extreme sporten

Maar ondanks zijn plezier in het timmerwerk, heeft Patrique grotere ambities. “Ik wil uiteindelijk uitvoerder worden,” zegt hij vastberaden. “Het plan is dat ik volgend schooljaar begin met een opleiding als assistent-uitvoerder en van daaruit zie ik wel verder. BanBouw is heel flexibel en biedt goede doorgroeimogelijkheden, daar wil ik gebruik van maken.”

Zijn ervaringen op verschillende projecten hebben hem geholpen om te groeien en te leren. “Voordat ik bij BanBouw werkte, was ik veel bezig met renovaties,” deelt Patrique. “Op het project waar ik nu sta, is het meer ruwbouw. Ik wil graag uitdagende projecten blijven doen in de toekomst.”

Maar het leven van Patrique draait niet alleen om werk. Hij heeft ook een passie voor extreme sporten, zoals off-piste skiën, canyoning en wakeboarden, hoewel hij toegeeft dat deze hobby’s wat op de achtergrond zijn geraakt sinds hij zich heeft gesetteld. “Het zijn dure hobby’s, dus ik doe het niet meer zo vaak als vroeger,” lacht hij.

“Het kost tijd en moeite, maar uiteindelijk vind je je weg. En dat geldt niet alleen voor timmerwerk, maar eigenlijk voor alles in het leven.”

Optimisme voor de toekomst

Terwijl Patrique terugkijkt op zijn reis, van militair tot skileraar tot timmerman, is hij optimistisch over de toekomst. “Je komt er maar op één manier achter of iets bij je past, en dat is door het te doen,” zegt hij. “Het kost tijd en moeite, maar uiteindelijk vind je je weg. En dat geldt niet alleen voor timmerwerk, maar eigenlijk voor alles in het leven.”

Of het nu gaat om timmerwerk, extreme sporten of zijn droom om uitvoerder te worden, Patrique heeft genoeg passie en ambitie om ook zijn carrière bij BanBouw naar nieuwe hoogten te tillen. En met een beetje geluk en heel veel doorzettingsvermogen, zal hij zijn droom zeker bereiken.

Ben je geïnspireerd door Patrique en overweeg je een carrière in de bouw? Aarzel dan niet langer. Bekijk hier onze openstaande vacatures en neem de eerste stap naar een veelbelovende toekomst in de bouw!