Van jong talent naar professional in de bouw

14 maart 2024

Bij BanBouw geloven we in de groei van jong talent en werken we graag samen met jongeren die de fijne kneepjes van het vak willen leren. Omdat wij een erkend leerbedrijf zijn, kunnen MBO-studenten die een opleiding volgen in de bouw bij ons aan de slag om praktijkervaring op te doen. Zo krijgen studenten de kans om te leren van de besten in het vak. 

Om in contact te komen met deze studenten werken wij samen met de organisatie Bouwmensen. Zij voorzien de bouwwereld van nieuwe generaties vakmensen en zijn de verbindende factor tussen vakmensen in opleiding en het werkveld. Op dit moment zijn er al vier studenten door Bouwmensen aan ons bedrijf gematcht!

Vakmensen in opleiding zijn een toevoeging voor het bedrijf

Vera Raaijmakers -HR medewerker BanBouw- benadrukt het belang om studenten en jongeren aan de bouw te binden: “Wij vinden studenten van grote toegevoegde waarde, omdat zij frisse perspectieven en nieuwe kennis met zich meebrengen. Daarnaast dragen wij als erkend leerbedrijf graag bij aan de groei en ontwikkeling van vakmensen in onze branche.”

In samenwerking met de leermeester die verantwoordelijk is voor de begeleiding van de student, wil Vera er aan bijdragen dat de leerlingen goed op hun plek zitten in de organisatie en zich optimaal kunnen ontwikkelen binnen onze bouwsector.

Leren op de bouw

Allround timmerman in opleiding Koen Uijtdehage, is één van de vier toppers die bij ons als student aan de slag is gegaan. Koen werkt aan de bouw van het project de Houtse Akker, waar Gertjan van Wanrooij de uitvoerder is. De leermeester van Koen is projectleider Julian Dirne. Koen is blij dat hij op een goede plek terecht is gekomen: “Ik vind het heel gezellig bij BanBouw, de sfeer is goed en het werk is fijn. Met Gertjan en Julian is het contact ook altijd goed.”

Ervaringsdeskundige of leermeester?

Als leermeester geeft Julian zijn kennis en ervaring door aan de nieuwe generatie vakmensen. Julian weet als geen ander hoe het is om als student op de bouw te staan. Aan het begin van zijn carrière stond hij namelijk zelf in de schoenen van Koen: “Ik ben zelf ooit leerling geweest, ik weet als geen ander hoe belangrijk het is om een goede leermeester te hebben.”

Over zijn ervaring als leermeester deelt Julian: “Het is fijn om leermeester te zijn. Je probeert de studenten gewoon de beste kans te geven en zorgt ervoor dat je ze zo goed mogelijk begeleid zodat ze het beste uit hun talent kunnen halen.”
“Ik probeer ze ook zo goed als ik kan te leren plannen, organiseren en anticiperen. Het is belangrijk om altijd een aantal stappen vooruit te denken. Dat geef ik ze mee. Natuurlijk doen ze al heel veel zelf, maar ik geef hier en daar de nodige tips. Tips over hoe het makkelijker en efficiënter kan of waar ze op moeten letten tijdens een bepaalde klus.”

Koen zegt “Gewoon doen!”

Twijfel jij nog om in de bouw te komen werken? Dan zou Koen nog iets willen zeggen: “Je moet het sowieso gewoon doen. Ik wist in het begin ook niet zeker of het iets voor me was, maar alles is te leren. Als je enthousiast bent dan komt dat helemaal goed!”

Ben je geïnspireerd door Koen en overweeg je een carrière in de bouw? Aarzel dan niet langer. Bekijk hier onze openstaande vacatures en neem de eerste stap naar een veelbelovende toekomst in de bouw!