BanBouw verantwoordelijk voor gevelrenovatie van HTC 34 op de High Tech Campus in Eindhoven

14 februari 2024

Na onder andere de bouw van slimme parkeergarage P9, de realisatie van Landschapsvilla HTC 85 en de verbouwing van HTC 6A is BanBouw in het laatste kwartaal van 2023 gestart met een nieuw project op de High Tech Campus in Eindhoven: de gevelrenovatie van gebouw HTC 34.

BanBouw, eerder verantwoordelijk voor de gevelrenovatie van De Regent in Eindhoven, laat opnieuw haar expertise op het gebied van gevelrenovatie zien. Hetzelfde ervaren team dat het project bij De Regent leidt, bestaande uit projectleider Jan Vullings en uitvoerder Wilbert Maas, is ook verantwoordelijk voor dit indrukwekkende project op de High Tech Campus in Eindhoven.

Werkwijze

Net als bij woontoren De Regent, blijft HTC 34 in gebruik tijdens de werkzaamheden, waardoor er speciale maatregelen zijn getroffen om de veiligheid van de gebruikers te waarborgen. Omdat het niet mogelijk is om de steiger op het dak van de laagbouw te plaatsen, is er een innovatieve constructie gerealiseerd waarop de steiger is gemonteerd. De duizenden stenen op de westgevel worden eerst gedeeltelijk met de hand afgekapt en vervolgens weer opgemetseld. Tevens wordt het bovenste gedeelte van de gevel voorzien van renovatieankers.

Binnen zes maanden een nieuwe gevel

In oktober 2023 zijn de werkzaamheden van HTC 34 van start gegaan, waarna het project binnen zes maanden wordt opgeleverd. Vanzelfsprekend wordt de renovatie van deze westgevel niet alleen uitgevoerd. Samen met onder andere HTCE PropCo Midco B.V., Adviesbureau Tielemans Bouwconstructies B.V., WJE Wiss, Jako, Spaan Metaal en Orly Endevoets zal dit project tot een succesvol einde worden gebracht.

Specialist in gevelrenovatie

Met deze toonaangevende gevelprojecten in de orderportefeuille kan gesteld worden dat BanBouw zich ontwikkeld tot een specialist in gevelrenovatie, waarbij vakmanschap en innovatie hand in hand gaan.