Hoogste punt van nieuwe Lidl in Bergeijk bereikt

17 november 2017

In het gemoedelijke Bergeijk wappert sinds vanmiddag de vlag. Het hoogste punt van de in aanbouw zijnde Lidl-supermarkt aan de Meester Pankenstraat is namelijk bereikt. Dat is minder dan drie maanden na de start van de bouw.

Volgens Ban Bouw-uitvoerder Hans van de Graef  ligt zijn project lekker op schema. "Het gaat hartstikke goed. We hebben tot nog toe natuurlijk ook geboft met het weer. Bij vorst en sneeuw wordt het een stuk lastiger om de planning te kunnen volgen, al is met name in augustus en september de kans op vorst en sneeuw natuurlijk niet al te groot."

Mochten de weergoden nog roet in het Kempische eten willen gooien, dan moeten ze snel zijn. De komende weken gaan de dakplaten en -pannen erop en gaat de bouw langzaamaan richting de afbouwfase. De bouwkundige oplevering staat gepland voor 9 februari 2018. Daarna is het aan de Lidl om het pand in te richten en de schappen te vullen, zodat de klanten er later die maand terecht kunnen voor hun dagelijkse of wekelijkse boodschappen.