Meedenken vanuit Nuenen

Aannemingsbedrijf BanBouw werd in 1926 opgericht. In die tijd heeft ons bedrijf zich ontwikkeld tot een partij die niet alleen tegen een stootje kan, maar ook veel disciplines in de vingers heeft. “Wij kennen geen echt specialisme. Maatwerk is onze kracht”, vertelt algemeen directeur Jack Aldenhoven.

Kerntaken

Tot de kerntaken van BanBouw behoren projectbouw, woningbouw, utiliteitsbouw en het beheer van commercieel vastgoed. Maar we houden ons ook op grote schaal bezig met renovaties, verbouwingen en het restylen en onderhouden van panden. De onderneming is in balans, vindt Jack Aldenhoven. “De verdeling woning-/utiliteitsbouw is op dit moment ongeveer 50/50. En ook onze taken zijn gevarieerd. We bouwen niet alleen, maar ontwikkelen ook verschillende projecten in eigen beheer. Grote en kleine projecten met een woonbestemming, maar ook winkelcentra en kantoorpanden. Die veelzijdigheid en integraliteit is onze kracht en maakt ons bovendien veel minder kwetsbaar in tijden van economische tegenslag.”

Oog voor de omgeving

Ontwikkelen is de wereld veranderen, maar tegelijkertijd ook intact willen laten, vindt Aldenhoven. “Natuurlijk ontwikkelen we omdat het onze business is, maar we leveren ook een bijdrage aan onze omgeving. Dat doen we door kansen voor wonen en werken te scheppen, maar ook door iets terug te doen voor de natuur. Om dat laatste te onderstrepen, is in 2016 het BanFonds Natura in het leven geroepen. Daarmee realiseren we plannen die bijdragen aan het doorgeven van de natuur en het beschermen van flora en fauna. Het BanBos, in ons eigen Nuenen, is daar een concreet voorbeeld van. Na ieder opgeleverd project wordt daar een aantal bomen geplant. Zo willen we onze CO2-footprint zo veel mogelijk beperken.”

We hechten niet alleen veel waarde aan het doorgeven van de milieu. Ook investeren we graag in het overbrengen van kennis. BanBouw is een SBB-erkend leerbedrijf. Jonge vakmensen in de dop zijn bij ons van harte welkom om het vak te leren. En wie weet bouwen zij met en bij ons verder.

Wilt u ons werk bekijken? Bekijk hier de projecten.

Bekijk hieronder een video over BanBouw die is opgenomen naar aanleiding van ons 90-jarig jubileum