Hoogste punt viering voor 59 appartementen De Majoor in Eindhoven

19 januari 2024 

Op 18 januari werd een bijzondere mijlpaal bereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst waarbij wethouder Mieke Verhees en Stayinc-directeur Simon Jansen de vlaggen van BanBouw en Stayinc mochten hijsen. Deze viering markeerde het hoogste punt van de bouw van het appartementencomplex De Majoor aan de Veldmaarschalk Montgommerylaan in Eindhoven, het laatste hoofdstuk van het masterplan De Grijze Generaal. 

Bij aankomst op het bouwterrein werden de bezoekers verwelkomd met een kopje koffie of thee. Wethouder Mieke Verhees en Simon Jansen spraken de aanwezigen toe, waarna de twee vlaggen onder applaus werden gehesen. Ondanks een klein ongelukje met een dienblad vol alcoholvrije champagneglazen, kon er vervolgens alsnog geproost worden op dit mooie moment. En zoals het gezegde luidt: scherven brengen geluk! 

Een duurzaam appartementencomplex 

De Majoor, onderdeel van De Grijze Generaal, is een opvallend driehoekig gebouw dat in hoogte varieert van drie tot vijf bouwlagen. Het sluit naadloos aan bij de andere projecten van De Grijze Generaal dankzij de kenmerkend schuin oplopende daken. Alle woningen in dit duurzame gebouw worden voorzien van een warmtepomp en zonnepanelen. Bovendien wordt er veel aandacht besteed aan een groene omgeving, zowel rondom het pand als in de open galerij, waar een gezamenlijke binnentuin wordt gerealiseerd. De bouw van het appartementencomplex is gestart in december 2022 en wordt naar verwachting in het tweede kwartaal van dit jaar afgerond. 

Tegemoetkoming aan grote vraag 

Met een groeiende vraag naar appartementen in het middenhuursegment, vervult De Majoor een belangrijke rol. De ruime appartementen van meer dan 50m2 zijn ideaal voor één- of tweepersoonshuishoudens, waaronder starters die nog niet kunnen kopen en ouderen die hun koophuis hebben verlaten. Wethouder Mieke Verhees benadrukt in het Eindhovens Dagblad haar blijdschap over dit specifieke project: ,,Van alle bouwactiviteiten in de stad word ik blij, maar van deze in het bijzonder. Dit is het eerste project met woningen in de middenhuursector: een mooie kans voor jonge starters die nog niet kunnen kopen, maar wel huren in deze prijsklasse. Dit project smaakt voor mij naar meer.” 

De verhuur is begonnen 

De online verhuur van de 59 appartementen in de middenhuurklasse is inmiddels gestart. Potentiële huurders hebben tot 23 januari 12.00 uur de mogelijkheid om zich aan te melden via middenhuur.stayinc.nl.