Officiële start bouw Gezondheidscentrum Nuenen-Zuid: “Een gezondheidscentrum van, door en voor Nuenenaren!”

25 januari 2024

Op dinsdag 23 januari markeerden Camiel Wammes van Apotheek Nuenen en Daniëlle van den Top van Huisartsenpraktijk van den Top gezamenlijk de officiële start van de bouw van Gezondheidscentrum Nuenen-Zuid. De langverwachte mijlpaal werd gevierd met het symbolische gebruik van een schop in de bouwput.

De officiële start van de bouw van Gezondheidscentrum Nuenen-Zuid, gelegen naast winkelcentrum Kernkwartier aan de Hoge Brake in Nuenen, werd op feestelijke wijze gevierd. Terwijl de aanwezigen genoten van een lekker stukje slagroomtaart en een kopje koffie, verzorgd door de barista van de Dafeïne Coffee koffietruck, spraken Camiel en Daniëlle vol enthousiasme over het langverwachte begin van de bouw van hun toekomstige werkplek.

Lang traject naar multidisciplinaire samenwerking

De sloopwerkzaamheden van voormalig basisschool de Mijlpaal in april 2023 hebben voor BanBouw de weg vrijgemaakt om te starten met de bouw van Gezondheidscentrum Nuenen-Zuid. Het idee van een multidisciplinaire samenwerking tussen de initiatief nemende partijen ontstond in 2014 en na een lang en intensief traject is het nu eindelijk gelukt om het gezondheidscentrum naast winkelcentrum Kernkwartier te realiseren. De bouw van het gezondheidscentrum geeft gehoor aan de groeiende vraag naar goede zorg in Nuenen als gevolg van de vergrijzing in de gemeente. Camiel benadrukt trots dat de bouwput waar hij nu staat over een jaar meerdere gezondheidsdisciplines met elkaar zal verbinden waardoor de zorg in Nuenen naar een hoger niveau wordt getild.

Samenwerking van zorgverleners

Het centrum zal onderdak bieden aan Huisartsenpraktijk Van den Top, Apotheek Nuenen met apothekers C. Wammes en W. Wammes, Fysiotherapiepraktijk R. Hurks en podotherapeut D. Hoebink. Op dit moment werken deze zorgverleners vanuit verschillende locaties. De partijen kijken ernaar uit om met plezier samen te kunnen werken in een omgeving waarin zij, elk vanuit hun expertise, optimale zorg kunnen bieden aan de inwoners van Nuenen.

Een Nuenens bouwbedrijf voor een Nuenens gezondheidscentrum

Het projectteam van BanBouw, bestaande uit projectleider Henri Rijnen, werkvoorbereider Teun Jacobs en uitvoerders Hans van de Graef en Rob Verboven, is met zorg uitgekozen door de betrokken partijen: “Een Nuenens bedrijf met de mensen en kunde om aan de hoge eisen die zorgverleners stellen te voldoen,” benadrukt Camiel. Projectleider Henri benoemt daarnaast het sterke plan van Van der Schoot Architecten en de effectieve samenwerking tussen alle partijen.

Bouwwerkzaamheden gestart

Met de feestelijke aftrap is de bouw daadwerkelijk van start gegaan, waarbij de boorpalen direct werden uitgelijnd. De focus ligt de komende tijd op de bouw van de fundering, en naar verwachting zal het gezondheidscentrum in het eerste kwartaal van 2025 worden opgeleverd, met het hoogste punt dat medio juni wordt bereikt.