Hoogste punt voor werkplek van de toekomst op HTC Eindhoven

17 december 2020

Op de High Tech Campus in Eindhoven bouwt BanBouw aan de ‘Workplace Vitality Hub’. Deze slimme en duurzame kantoorvilla wordt voorzien van de nieuwste technieken met het ultieme doel om vitaliteit van medewerkers binnen vijf jaar significant te verbeteren. De villa sluit perfect aan bij de toekomstvisie van HTC, waarin duurzaamheid en een vitale en groene werkomgeving een grote rol spelen. Op woensdag 16 december bereikte de Vitality Hub het hoogste punt.

Het pand wordt gebouwd volgens de certificeringsnormering WELL GOLD ENABLED. WELL is het allereerste gebouwbeoordelingssysteem dat zich richt op het verbeteren van de gezondheid en het welzijn van de gebruiker. Het gebruik van materialen en installaties, de indeling van het gebouw en de faciliteiten worden hierbij beoordeeld. Denk aan effectieve luchtverversing, thermisch comfort (het binnenklimaat) en het creëren van de perfecte lichtbalans op de werkvloer. Daarnaast wordt het dak voorzien van zonnepanelen en de verwarming en koeling van het gebouw opgewekt door middel van een zogenaamde Warmte Koude Opslag (WKO).

In de Vitality Hub zullen de FITT-partners Fontys, Imec, TNO en TU/e een samenwerking aangaan met grote bedrijven en startups. Door middel van slimme technologieën, data en AI (artificial intelligence ofwel kunstmatige intelligentie) wordt er gewerkt aan onderzoek, ontwikkeling en het testen van technologie die werknemers gezonder maakt. Denk bijv. aan sensoren die opmerken wanneer een vergaderzaal te vol zit en daardoor meer frisse lucht in de ruimte blazen. Slimme bureaustoelen met tril sensoren of licht boven een bureau, dat zich aanpast aan de dag. Dit moet resulteren in minder gezondheidsproblemen, medewerkers die lekkerder in hun vel zitten en een verhoging van de productiviteit.

Naar verwachting wordt de Workplace Vitality Hub in juni 2021 opgeleverd.

HTC Vitality hub

Alvast een kijkje nemen in de werkplek van de toekomst?