Service & Onderhoud

Voor veel woningcorporaties en zorginstellingen is BanBouw een begrip voor betrouwbare service en onderhoud. Onze onderhoudsmonteurs gaan dagelijks de weg op om de meest diverse werkzaamheden en klussen uit te voeren in de (huur)woningen van onze opdrachtgevers.

Storingen – 24/7 bereikbaar

Een storing laat zich vergelijken met een telefoontje van een energiemaatschappij: je zit er eigenlijk nooit op te wachten, maar er is geen ontkomen aan. Gelukkig staan onze medewerkers 365 dagen per jaar, 24 uur per dag en ook 7 dagen in de week voor je klaar om de storingen op te lossen. Onze deskundige mensen komen ter plaatse maatregelen treffen om de storingen te verhelpen en daarmee verdere schade te voorkomen.

Woning aanpassen

Mensen veranderen voortdurend. Ze doorlopen verschillende levensfases en krijgen andere behoeftes. Ook qua wonen. Daarom is het goed denkbaar dat een woning op enig moment aangepast moet worden. Denk dan aan het aanbrengen van een traplift, het plaatsen van beugels in de badkamer of wat rigoureuzer: een complete aanpassing van de woning.

Zulke werkzaamheden rekenen we tot de specialiteiten van BanBouw. We hebben veel ervaringen met het aanpassen van woningen, en wel op een manier dat de bewoner/bewoners en zo min mogelijk hinder van ondervindt/ondervinden. Dat begint met het maken van een slim plan van aanpak waarin veiligheid en overlastbeperking centraal staan. En het eindigt op het moment dat het werk voltooid is en we zeker weten dat alles naar wens is, zodat de woning weer helemaal voldoet een de behoeften van de bewoner(s).

Reparaties

Als huurders reparatieverzoeken hebben is het van belang dat zij dit kunnen melden op één centraal punt. De eerstvolgende stap is natuurlijk dat deze verzoeken binnen de kortst mogelijke tijd worden afgehandeld en opgelost. Dagelijks nemen wij met deze vorm van service en onderhoud veel werk uit handen van woningcorporaties en beheerders van onroerend goed. Of het nu gaat om een lekkende kraan, een klemmende deur of een barst in de ruit: wij hebben bij BanBouw een team met vakmensen klaar staan om deze klachten af te handelen. Eén telefoontje van je huurders naar ons secretariaat is voldoende om er voor te zorgen dat de klus snel en goed wordt geklaard.

Mutaties

Onder mutatiewerken vallen de werkzaamheden die plaatsvinden nadat iemand uit een woning is getrokken. Zo kan een woonruimte geheel of gedeeltelijk worden gerenoveerd, maar bijvoorbeeld ook de mutatie van een woning tot algemene huiskamer valt onder dit type werk. Werkzaamheden die vallen onder mutatiewerk zijn onder andere stucwerk, schilderwerk, nieuwe keuken, nieuwe badkamer en het aanpassen leidingwerk. Vooraf worden alle eisen, wensen en behoeften afgestemd met onze opdrachtgevers. Daarbij wordt een strakke tijdsplanning gemaakt en daarmee zorgen we er samen voor dat de woningen binnen een korte tijd helemaal opgefrist zijn.

Projecten

Groot onderhoud

Gebouwen zijn, net als de gebruikers, dynamisch. Ze hebben aandacht en zorg nodig om maximaal te kunnen presteren. Door goede zorg kunnen de capaciteiten van een pand langdurig en optimaal benut worden. Daarom hechten we niet alleen veel waarde aan de bouw, maar ook het verzorgen van groot onderhoud is een van onze speerpunten.

Wij verzorgen al een aantal jaren het groot onderhoud voor Fontys Hogescholen (zeven locaties in Eindhoven en Den Bosch) en ook met het Summa College hebben wij een meerjarenonderhoudsplan voor het onderhoud op diverse locaties. Door onze jarenlange ervaring zijn we als geen ander in staat om het onderhoud efficiënt uit te voeren en, steeds opnieuw, maatwerk te leveren.