Paralympiër Niels Vink gehuldigd in het stadion van Helmond Sport

15 september 2021

Wat een onthaal! Gister was een dag vol verrassingen voor rolstoeltennisser Niels Vink. Op de dag van terugkomst – na zijn succesvolle deelname aan de Paralympische Spelen en aansluitend de US Open – werd hij twee keer gehuldigd én gekroond tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Als trotse sponsor was BanBouw aanwezig tijdens de tweede huldiging in het SolarUnie Stadion van Helmond Sport.

Hulde voor de kampioen

Een grote en onverwachte verrassing, dat was het voor Niels. Enkele uren nadat hij werd gehuldigd door de gemeente, waar hij zijn Koninklijke Onderscheiding ontving, werd hij nietswetend het veld van Helmond Sport op gereden. In een prachtige Porsche Cabrio, die bestuurd werd door zijn vriend Joël Borelli, werd hij luids onthaald door zijn familie, vrienden, sponsoren en andere NielsOnWheels-fans. Een bijzonder moment!

Tijdens de huldiging, die op ludieke wijze werd gepresenteerd door cabaretier Marcel Stevens, werd er teruggeblikt, gelachen, gezongen en gefeest. Uit de toespraken van o.a. zijn privétrainer, mentor en Wethouder Harrie van Dijk werd één ding heel duidelijk: Niels is een inspiratiebron voor ons allemaal, maar bovenal een fantastisch persoon. “Jouw glimlach na het behalen van al je overwinningen heeft veel teweeggebracht. Niet alleen hier in Helmond, maar ook over de rest van de wereld”, aldus de wethouder.

  • Afbeelding: ditishelmond.nl

Wij gaan door! Jij ook?

Ook werd er tijdens de huldiging vooruitgeblikt op wat er nog komen gaat. We vergeten immers bijna dat Niels nog maar achttien jaar is! Hoewel hij al bijzonder veel gepresteerd heeft, is Niels zeker nog niet klaar. De komende jaren gaat hij vol enthousiasme door. Zijn doel: nummer één van de wereld worden in de single quadcategorie. Ook is hij van plan om in die categorie goud te gaan behalen op de Paralympische Spelen van 2024 in Parijs.

De moeder van Niels benadrukt tijdens de huldiging dat zij enorm dankbaar is voor alle steun. Niels heeft deze steun ontzettend hard nodig om zijn prestaties te kunnen blijven leveren. Als BanBouw zijnde zullen we Niels dan ook zeker blijven steunen en supporteren de komende jaren. Samen met de bedrijven die de afgelopen twee jaar hebben deelgenomen aan de Niels On Wheels BanBouw Challenges!

Wil jij ook bijdrage aan het succes van Niels? Neem dan contact op met communicatie@banbouw.nl, zodat we je in contact kunnen brengen.